Derbiye günler kala Galatasaray da Fenerbahçe de sıkıntılı

Toto Süper Lig’in her yıl en çok merak edilen karşılaşması olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi yine geldi çattı. Ligin 5’inci haftanın tamamlanmasının ardından gözler 18 Ekim’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiye çevrildi bile. Milli maç için lige verilecek aranın ardından, ülkenin tansiyonu en yüksek karşılaşması oynanacak. Ancak bu dev derbi öncesi iki takımda da kadro ve form sorunları dikkat çekiyor.

Geleneksel rekabetlerinin yanı sıra bu yıl “dördüncü yıldızı takan ilk takım olmak” için de büyük bir yarışın içinde olan Galatasaray ve Fenerbahçe, istikrarsız başladıkları sezonun ivmesini yakalayacakları maç olarak 18 Ekim’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak derbiyi görüyorlar. Ancak her iki cephede de alınan istikrarsız sonuçların yanı sıra bazı oyuncuların sakatlıkları ve form düşüklükleri sıkıntı yaratıyor.


FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe cephesinde hafta sonu oynanan Torku Konyaspor maçında önemli kurtarışlara imza atmasına rağmen belindeki sakatlık nedeniyle sık sık acı çektiği kameralara yansıyan kaleci Volkan Demirel’in durumu belirsiz. Zorlanarak da olsa 2-1 kazanılan Konyaspor maçının ardından kontrolden geçirilen ve belinde fıtık ve sinire baskı tespit edilen Volkan’a iğne tedavisi uygulanıyor.

Fenerbahçe’de bir başka önemli sıkıntı ise savunmada… Bekir İrtegün’ün kırmızı kart cezalısı olmasının yanı sıra Mehmet Topal’ın kalça bölgesindeki kas yırtığı sakatlığının sürmesi sıkıntıyı artırıyor. Stoper Egemen’in de sakatlığı sürüyor ve bu durumda defansta Kadlec-Alves ikilisinin oynaması zorunlu hale geliyor. Bu ikilinin oynayacak olması da takımdaki yabancı kontenjanın etkiliyor.

Son olarak Emre Belözoğlu’nun Akhisar Belediye maçı öncesi sol arka adalesinde oluşan sakatlığın derbiye kadar düzelip düzelmeyeceği de belirsiz…


GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray’da ise en önemli gol ayağı Burak Yılmaz’ın durumu sıkıntı yaratıyor. Sol ayak dış ön yan bağlarında yırtık, bilek ve kemik ödemi tespit edilen usta golcü Milli Takım kadrosundan çıkarıldı. Galatasaray doktorları yıldız oyuncuyu derbiye yetiştirmeye çalışıyor.

Galatasaray’da sakatlıklar kadar önemli bir başka sorun ise formsuz oyuncuların durumu. Özellikle Fenerbahçe derbilerindeki yüksek performanslarıyla geçmiş galibiyetlerde büyük pay sahibi olan Selçuk İnan ve Felipe Melo’nun süren formsuzlukları sarı kırmızılıları düşündürüyor.

Share :

Facebook Twitter Google+
0 Komentar untuk "Derbiye günler kala Galatasaray da Fenerbahçe de sıkıntılı"

Back To Top